Hur du kan säkerställa kvaliteten på din Helichrysumolja

0 25 oktober, 2018 - Alla inlägg

Hur säkerställer du kvaliteten på din Helichrysumolja?

En av Young Livings mest sällsynta och eftertraktade produkter, den eteriska oljan Helichrysum, är omtyckt för sina hudvårdande egenskaper.

Nedan kan du läsa ett brev som den amerikanske läkaren David Stewart skickade till Young Livings marknadsföringsavdelning angående den Helichrysumolja som säljs på marknaden. Vi tackar dr Stewart för den kunniga förklaringen.

 

Hur säkerställer du kvaliteten på din Helichrysumolja?

av David Stewart, fil. dr

Helichrysum

Helichrysum

Helichrysum är en universalolja som kan användas på många olika sätt. Den är också dyr att framställa. Användbara oljor som är dyra att framställa lockar leverantörer att fuska på olika sätt. De kan till exempel ta en riktig olja och späda ut den med en ofärgad, luktfri vätska. De kan framställa oljan från en liknande växt som är billigare att odla och destillera och sedan få den att framstå som en mer exotisk olja genom att ta bort vissa beståndsdelar eller tillsätta syntetiska ingredienser för att efterlikna doften eller smaken hos den dyrare oljan de vill härma. De kan även göra destilleringsprocessen billigare genom att destillera på höga temperaturer och med högt tryck för att förkorta produktionstiden och därmed spara arbetskraft och material. De kan också framställa oljan med petrokemiska lösningsmedel som gör att den färdiga oljan innehåller spår av kemikalier. Alla dessa genvägar ger oljor som måhända uppfyller doft- och smakstandarderna, kanske till och med AFNOR-standarderna, men som inte innehåller alla de beståndsdelar som ger oljan dess välgörande egenskaper.

Det är möjligt att skapa en välgjord imitation av Helichrysum i ett laboratorium som har precis samma doft men inga av oljans terapeutiska egenskaper. Det är bara att tillsätta rätt mängd syntetiska ingredienser så får du en olja som de allra flesta skulle säga doftar precis som Helichrysum men till en bråkdel av priset för den naturliga oljan. En person med bra luktsinne låter sig dock inte luras och skulle känna skillnad på en gång.

För ett tag sedan mottog Young Living det som skulle vara företagets Helichrysum-tillgång för ett helt år. Så fort Gary Young luktade på oljan visste han att huvudingrediensen nerylacetat saknades. Han rapporterade detta till dr Sue Chow, ledande kemist på Young Livings laboratorium, som gjorde en analys. Visst hade Gary rätt. Oljan innehöll inget nerylacetat.

Gary mottog inte leveransen och skickade tillbaka oljan. Han vägrade att sälja falsk olja till Young Living-distributörer trots att ingen skulle ha vetat något om de inte hade en näsa som Gary eller en gaskromatograf för att själva kunna analysera oljan. Leveransen skickades tillbaka trots att detta innebar att Young Living under lång tid inte skulle ha någon Helichrysumolja. Sådan integritet har Young Living och dess grundare.

Leveransen av falsk olja tillverkades dock inte förgäves. När den hade skickats tillbaka till leverantören såldes den vidare till andra företag.

Hur säkerställer du kvaliteten på din Helichrysumolja? Om du inte har ett perfekt luktsinne eller tillgång till avancerad laboratorieutrustning så kan du inte säkerställa kvaliteten. I slutändan är det enda du kan göra att hitta en leverantör som kan identifiera ren eterisk olja och som du kan lita på.

Hos Young Living har vi både expertis och integritet. När du köper Young Livings Helichrysum kan du vara säker på att den är av hög kvalitet. Vem vet hur det står till med andra företag.

This post is also available in: Tjeckiska Nederländska Finska Franska Tyska Litauiska Rumänska Ryska Spanska

Dela

Inga kommentarer

Lämna svar

* Observera att alla kommentarer modereras, därför visas de inte direkt. Dessutom kan vissa inlägg ändras en aning eller tas bort för att överensstämma med Young Livings principer och rutiner samt tillämplig lagstiftning. Läs dokumentet Marknadsföring av Young Living på rätt sätt! för att se till att dina kommentarer är kompatibla.