Allt om den eteriska oljan Wintergreen som passar året om

0 18/11/2020 - Alla inlägg

Den eteriska oljan Wintergreen är otroligt populär tack vare dess söta doft av mynta och friska, svalkande känsla. Den passar utmärkt på varma sommardagar, men även när man vill koppla av på helgen efter en lång arbetsvecka. Trots det kyliga namnet kan den eteriska oljan Wintergreen med fördel användas hela året om. Nedan kan du läsa om några av de användningsområden vi föredrar.

Wintergreen Essential Oil Bottle on Wood Cube

1. Gör dig redo på morgonen med en uppfriskande blandning i doftspridaren

Den här härliga blandningen av blommig Lavender, örtig Rosemary och frisk Wintergreen gör dig pigg och vaken på morgonen så att du känner dig redo för morgonens träningspass, en stressig dag på kontoret eller en lång dag med småttingarna.

Ingredienser

  • 3 droppar av den eteriska oljan Lavender
  • 3 droppar av den eteriska oljan Rosemary
  • 2 droppar av den eteriska oljan Wintergreen

Young Living Lantern Essential Oil Diffuser and Wintergreen Oil Bottle

2. Massera musklerna med Deep Relief

Om du söker något svalkande efter träningspasset är den rogivande och uppfriskande blandningen av eteriska oljor i Young Living Deep Relief Roll-On garanterad att göra susen. Den behändiga roll-on-oljan innehåller pepparmynta, dorado azul, immortell och frisk vintergröna och har en härligt uppiggande doft som inspirerar till mer energi under eller efter träningspasset. Använd den vid en sportmassage och njut av den rogivande känslan och den härliga doften av mynta och örter.

3. Ta hand om dina tår

Våra fötter gör ständigt ett hårt arbete men får sällan lika mycket omtanke som resten av kroppen. Unna fötterna lite extra omtanke med en eller två droppar av den svalkande eteriska oljan Wintergreen i en fotkräm som du kan smörja in fötterna med för att göra dem mer avslappnade.

4. Håll yogamattan fräsch

Man vet att yoga ger oss många fördelar både fysiskt och psykiskt, bland annat genom ökad muskelstyrka, mer livskraft och energi och minskad stress. I år när många av oss har börjat träna yoga hemma är det viktigare än någonsin att hålla yogamattan ren och fräsch så att du kan fokusera på rörelserna. Den här sprejen ser till att mattan blir ren och doftar sött, samt ger dig en behaglig doft under yogapasset.

Ingredienser

  • 250 ml vatten
  • 75 ml trollhasselvatten
  • 10 droppar av den eteriska oljan Wintergreen
  • 10 droppar av den eteriska oljan Tea Tree

Wintergreen Oil Bottle and Modern Shapes

5. Blanda den med en basolja och använd i en magisk massage

Den eteriska oljan Wintergreen är inte bara otroligt verksam, den är även en het olja som bör spädas ut före utvärtes användning. För varje droppe Wintergreen bör du använda minst 4 droppar basolja. När du har hittat rätt blandning eterisk olja och basolja som passar dig masserar du in den på axlarna, lederna och på trötta muskler för att känna en kittlande och svalkande känsla som får dig att bli riktigt avslappnad.

 

Glöm inte att den eteriska oljan Wintergreen doftar sött men är otroligt stark och det är därför den har ett skyddslock. Huvudbeståndsdelen metylsalicylat ger oljan dess friska doft och skapar den svalkande känslan man får när den används på huden. Du vet hur det funkar: Följ anvisningarna på etiketten så kommer fördelarna med Wintergreen snart göra oljan till en av dina favoriter!

Vilka av dessa användningssätt ser du mest fram emot att prova? Kommentera nedan eller kontakta oss på mseublog@youngliving.com

Dela

Inga kommentarer

Lämna svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

* Observera att alla kommentarer modereras, därför visas de inte direkt. Dessutom kan vissa inlägg ändras en aning eller tas bort för att överensstämma med Young Livings principer och rutiner samt tillämplig lagstiftning.