Hoe weet ik of mijn Helichrysum olie van goede kwaliteit is?

0 26 oktober, 2018 - Alle berichten

Is mijn Helichrysum olie van goede kwaliteit?

Helichrysum is fantastisch voor de huid en een schaars en gewild product.

Onderstaande tekst is afkomstig uit een brief van Dr. David Stewart aan het Young Living Marketing Team over strobloem. We bedanken Dr. Stewart voor deze informatie.

Is mijn Helichrysum olie van goede kwaliteit?

door David Stewart, PhD

Helichrysum

Helichrysum is een universele olie die op verschillende manieren gebruikt kan worden. Het is duur om deze olie te produceren. Als de productie van een veelzijdige olie veel kost, komen leveranciers vaak in de verleiding om vals te spelen. Ze nemen bijvoorbeeld een zuivere olie en verdunnen deze met een kleur- en geurloze substantie. Of ze nemen olie van een soortgelijke plant die goedkoop is om te kweken en distilleren. Ze manipuleren deze olie door bepaalde bestanddelen te verwijderen of door synthetische bestanddelen toe te voegen om de geur of smaak van de dure olie na te bootsen. Daarnaast kunnen ze geld besparen op het distillatieproces. Ze gebruiken een hogere temperatuur en hogere druk waardoor het distilleren minder lang duurt en ze dus geld besparen op arbeid en brandstof. Ze kunnen er ook voor kiezen om olie te extraheren met petrochemische oplosmiddelen die giftige sporen achterlaten. Met bovengenoemde manieren ontstaan er oliën die voldoen aan smaak- of geurstandaarden, inclusief de AFNOR- standaard, maar niet de juiste, verzorgende bestanddelen bevatten.

In een laboratorium kan een prima versie van Helichrysum geproduceerd worden, maar de verzorgende bestanddelen zijn niet aanwezig. Meng de juiste hoeveelheden synthetische ingrediënten samen en je krijgt een olie die, volgens de meeste mensen, precies hetzelfde ruikt als Helichrysum maar een stuk minder kost. Iemand met kennis van zaken zal echter direct weten dat er iets niet klopt.

Een tijdje geleden ontving Young Living een jaarvoorraad aan strobloem. Gary Young rook aan de bloemen en wist meteen dat nerylacetaat, het belangrijkste ingrediënt, niet aanwezig was. Hij vertelde dit aan Dr. Sue Chow, hoofd van het Young Living Testing Laboratory, en zij onderzocht de bloemen. Gary had gelijk. Er was geen nerylacetaat te vinden.

Gary wees de lading af en stuurde deze terug naar de leverancier. Hij weigerde een nepolie op de markt te brengen, ook al zou niemand het verschil opgemerkt hebben. De lading bloemen werd geweigerd, ook al betekende dit dat Young Living langere tijd geen strobloem had. Het is een goed voorbeeld van de integriteit van Young Living en Gary Young.

De lading bloemen is echter niet verloren gegaan. De bloemen zijn, nadat ze teruggestuurd waren naar de leverancier, verkocht aan andere bedrijven.

Dus, hoe weet je of Helichrysum olie van goede kwaliteit is? Dat kun je niet weten, tenzij je kennis van zaken hebt of beschikt over een laboratorium. Je kent de kwaliteit van de olie omdat je de leverancier kent en vertrouwt.

Young Living heeft zowel kennis als integriteit. Als je Helichrysum van Young Living koopt, weet je dat je kwaliteit koopt. Het is altijd afwachten hoe de kwaliteit is bij andere bedrijven.

This post is also available in: Tsjechisch Fins Frans Duits Litouws Roemeens Russisch Spaans Zweeds

Deel

Geen berichten

Reageer

* Let op: alle berichten worden gemodereerd en niet onmiddelijk weergegeven. Berichten kunnen in overeenstemming met het beleid en de richtlijnen van Young Living en de federale regelgeving enigszins aangepast of verwijderd worden. Om er zeker van te zijn dat je bericht aan de eisen voldoet, kun je het Sharing Young Living the Right Way document raadplegen.