Eteeristen öljyjen säilyttäminen: toimi näin, eikä näin

0 07/22/2019 - Kaikki postaukset

Eteeriset öljyt ovat investointeja hyvinvointiasi ja kauneuttasi kohtaan. Haluat varmasti pitää hyvää huolta investoinneistasi ja siksi on tärkeää tietää, miten eteerisiä öljyjä tulee säilyttää.

Toimi näin, eikä näin: Eteeristen öljyjen säilyttäminen!

Huolehdi, että olet sulkenut pullojen korkit huolellisesti.

Huolella suljettu korkki estää öljyn hapettumista, ja se estää myös ilman tai veden pääsyä pullon sisään.

  • Mitä vähemmän öljy on tekemisissä ilman kanssa, sitä paremmin se säilyttää hyödylliset ominaisuutensa. Pitkäaikainen kosketus ilman kanssa voi muuttaa eteerisen öljyn koostumusta, tuoksua ja ominaisuuksia.
  • Korkin huolellinen sulkeminen estää myös öljyn haihtumista.

YL-vinkki: Muovinen lisäosa, joka varmistaa, että pullosta tulee vain yksi tippa kerrallaan ulos, pitää myös ilman ja veden poissa pullosta. Voit huoletta jättää muovisen lisäosan pullon suulle.

Pidä pullo poissa kuumuudesta tai auringonvalosta.

  • Liikaa kuumuus tai auringonvalo voivat heikentää öljyn laatua muuttamalla öljyn kemiallista koostumusta.
  • Liiallinen kuumuus saattaa johtaa öljyn haihtumiseen, joka taas tekee öljystä vähemmän tehokkaan.
  • Auringonvalo saattaa myös heikentää öljyn laatua.

YL-vinkki: Säilytä öljyjä kaapeissa tai laatikoissa, ja vältä jättämästä niitä autoon. Hyvä muistisääntö on säilyttää öljyjä viileässä ja pimeässä.

PIdä öljyistäsi huolta myös liikkeellä ollessasi.

Jos olet niin kuin suurin osa meistä, tapaat kantaa öljyjä mukanasi. Ja mikä ettei! Öljyjä voi käyttää missä tahansa oletkin. Sinua varmaan ilahduttaa, kun kuulet, että meillä on erityinen laukku, jossa säilyttää eteerisiä öljyjä esimerkiksi matkustaessa. Siinä öljyt kulkevat kätevästi aina mukanasi!

Saa vastaukset kysymyksiisi

Rakastat öljyjäsi ja olet ylpeä siitä! Voit myös kotonasi säilyttää öljyjäsi tavalla, joka lisää kiinnostavan sisustuselementin huoneeseesi. Mutta muista huolehtia, että öljysi eivät joudu pitkäksi aikaa tai jatkuvasti ikkunasta paistavan auringon valaisemaksi.

Onko sinulla kysyttävää öljyjen säilyttämisestä? Tässä on sinulle muutamia usein esitettyjä kysymyksiä:

 

  1. Voinko säilyttää öljyjä jääkaapissa?

Jotkut eteeristen öljyjen ystävät vannovat jääkapissa säilyttämisen nimeen. Kyse ei ole niinkään jääkapin kylmästä lämpötilasta, vaan oleellista on se, että öljyt säilytetään tasalämmössä. Jääkaappisi lämpötila pysyy samana koko vuorokauden, mikä auttaa pitämään öljyn hyvänä. Muista ottaa öljy jääkaapista pois 12 tuntia ennen käyttöä, että öljystä tulee taas huoneenlämpöistä.


  1. Voidaanko eteerisiä öljyjä säilyttää muovipulloissa?

Eteeriset öljyt ovat niin vahvoja, että monet niistä syövyttävät muovia. Tämän vuoksi me emme käytä muita kuin lasipulloja. Pidä tämä mielessä tehdessäsi omia öljysekoituksiasi.


  1. Pitääkö eteeristen öljyjen pullojen olla tummia?

Olet ehkä huomannut, että Young Livingin pullot ovat kellertäviä. Ne ovat kellertäviä siksi, että muuten valo saattaisi muuttaa niiden koostumusta. Suosittelemme sinullekin tummien pullojen käyttämistä öljyn laadukkuuden säilyttämiseksi.


  1. Voiko eteerisiä öljyjä jäädyttää?

Eteerisiä öljyjä voidaan säilyttää pakkasessa. Tasalämpö ja pimeys auttavat pitämään öljyn hyvänä. On tosin olemassa öljyjä, kuten mm. Rose ja Thyme, jotka muuttuvat kiinteiksi pakkasessa.


Nyt kun tiedät, miten eteerisiä öljyjä kotona ja liikkeellä ollessa säilytetään, lue mitkä öljyt sopivat parhaiten matkoille ja, mitä öljyjä kannattaa käyttää nukkumaanmenoaikaan.


Miten sinä itse säilytät eteerisiä öljyjäsi?

Kerro meille.

Jaa

Ei kommentteja

Jätä vastaus

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

* Huomaa, että kaikki kommentit tarkistetaan, eikä niitä julkaista välittömästi. Lisäksi jotkin viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata hieman Young Livingin käytäntöjen ja menettelytapojen sekä Yhdysvaltain liittovaltion määräysten noudattamiseksi.